top of page

ESPORTOVÝ FANKLUB GOLDEN HORNETS USPOŘÁDAL 47HODINOVÝ CHARITATIVNÍ STREAM. VÝTĚŽEK VĚNOVAL NAŠÍ NADACI

Ani rok po úmrtí uznávaného esportového hráče Karla 'Twistena' Ašenbrenera na něj jeho fanoušci zdaleka nezapomněli. Aby uctili jeho památku, zorganizoval oficiální fanklub organizace Vitality 47hodinový stream. Konal se od pátku 7. 6., tedy přesně rok ode dne, kdy si Twisten kvůli depresím vzal život, až do neděle 9. 6. Veškerý výtěžek ze streamu putoval naší nadaci právě na podporu duševního zdraví teenagerů.

 

Celý druhý červnový víkend se nesl v duchu uctění památky Karla Twistena Ašenbrenera, po němž je naše nadace pojmenovaná. Známý esportovec, který hrál za jeden z nejvlivnějších esportových klubů v Evropě – Vitality, si začátkem minulého června vzal po dlouhém boji s depresí život. Při příležitosti roku uplynulého od této události se fanklub organizace Vitality Golden Hornets rozhodl uspořádat nepřetržitý 47hodinový charitativní stream. Jeho výtěžek věnoval naší nadaci Twisten Foundation, založené rodinou Karla Ašenbrenera.

 

„Twisten se dokázal se svými fanoušky skutečně propojit, a mnoho z nás si s ním tak vybudovalo opravdový vztah. Nosil naše barvy a my na něj nechceme nikdy zapomenout. Právě proto jsme se rozhodli uspořádat stream, kterým uctíme jeho památku a také pomůžeme těm, kteří to potřebují,“ objasnil pořádání streamu člen Golden Hornats Marvin 'MarvL' Gadois. 

 

Akce začala v pátek 7. 6. po deváté hodině večer a pokračovala až do neděle 9. 6. do osmé hodiny večerní na oficiálním Twitchi Golden Hornets. Sledující se mohli těšit například na streamování z her, jako je League of Legends, CS GO, XDefiant nebo Rocket League. Nechyběl ani Valorant, který hrál právě Twisten. Událostí sledující provázeli hráči Marvin, Jordan nebo Nico. Kromě toho se streamu zúčastnili také speciální hosti, oblíbení ambasadoři Vitality Kaffworld a Shynouh.

 

Výtěžek ze streamu se Golden Hornets rozhodli věnovat našemu nadačnímu fondu Twisten Foundation. Je neskutečné, co pro ostatní Twisten znamenal a veškeré podpory si moc vážíme. Využijeme ji na financování svých projektů, které denně pomáhají teenagerům v jejich boji s duševními problémy.

 

V rámci svých aktivit zřizujeme například projekty jak pro samotné dospívající, tak pro rodiče nebo školy. Teenageři, kteří si potřebují s někým promluvit, můžou využít například online chaty s psychology #KAREme. Rodičům dětí, kteří procházejí náročným obdobím, je pak určen projekt #KAREwe, kde se můžou zeptat na vše, co je zajímá. 

bottom of page